Voor wie gedenken Henk Jongerius

Zaterdag 10 december vond in het Dominicanenklooster te Huissen een feestelijke lieddag vol liederen en teksten van Henk Jongerius ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag en zijn 50 jarig priesterschap plaats. Deze dag werden 3 nieuwe boeken van hem gepresenteerd, met verzamelde liturgische gezangen, met meditaties en een bundel over liturgie. (uitgave Gooi en Sticht, Utrecht)

Ik was betrokken bij de bundel met zijn verzamelde liturgische gezangen waarin ook een 50 tal composities van mijn hand zijn opgenomen.

Samen met tekstdichter Michaël Steehouder mochten wij Henk een lied aanbieden. (zie hieronder)

De liederen van de componist Peter Rippen en mij zijn voorzien van een begeleiding en apart uitgegeven in een boekje wat via deze website is te bestellen. (zie hiernaast)

De prijs is € 20,--  Te bestellen via de contactpagina of via chrvbruggen@hetnet.nl


Dominicaan Henk Jongerius is een van de meest gezongen kerklieddichters van het Nederlands, in katholieke en protestante kerken. 

Henk Jongerius geldt als een van de belangrijkste vernieuwers van de liturgie in Nederland, zijn werk wordt gezongen in tal van katholieke én protestantse gemeenschappen. Jongerius heeft steeds gewerkt vanuit een grote liefde voor de traditie en de Bijbelse teksten, en heeft daarbij ook steeds over liturgie nagedacht, geschreven en cursussen gegeven.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.03 | 19:57
Mijn voorpagina heeft ontvangen 11
25.08 | 10:33
Muziek te koop heeft ontvangen 4
12.02 | 21:44
Pepergasthuiskerk heeft ontvangen 1
23.11 | 22:53
Voor wie gedenken heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk