De Ark

De Ark Groningen-Helpman

De Ark

De Protestantse kerk van Groningen Helpman is een geloofsgemeenschap die iedere zondag kerkt in het kerkgebouw De Ark Haydnlaan 46 in Groningen. Het kerkgebouw kent een kerkzaal met een goede akoestiek met een orgel en een vleugel die beide worden ingezet voor de begeleiding van de gemeentezang.  Chris van Bruggen is dit jaar 50 jaar organist van deze kerk en is 5 jaar geleden begonnen met de stichting van het Arkkoor.

Dit koor dat –vanwege de leeftijd van de leden- niet op een avond  repeteert  maar op een middag, is eens per maand betrokken bij de liturgische vormgeving van de kerkdienst.

Het repertoire is alles behalve oud. Vele nieuwe teksten van hedendaagse tekstdichters worden graag en goed gezongen. Chris van Bruggen is cantor van dit koor en is betrokken bij de liturgische vormgeving van diensten.

Het orgel

Het orgel van De Ark is onlangs door Mense Ruiter gerestaureerd. Ook het uiterlijk is veranderd door toevoeging van een bovenkant die zorgt dat geen ongerechtigheden in het orgel kunnen vallen bij bijvoorbeeld het vervangen van de lampen in de kerkzaal.


Foto orgel

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.03 | 21:34

sdantuma@msn.com.
Alvast bedankt

...
10.03 | 21:26

Als je even je mailadres vermeldt neem ik via de mail contact met je op.

Groet, Casper

...
10.03 | 19:02

Kunt u de plaat ook copieeren zou ik heel leuk vinden mijn broer heeft ook gezongen bij de Community Singers maar heb al jaren geen contact met hem .

...
10.03 | 18:57

Ik heb de grammofoonplaat met dit nummer. Ik zal kijken of ik de bladmuziek nog ergens heb, ben jarenlang lid geweest Groet, Casper

...
Je vindt deze pagina leuk