De Ark

De Ark Groningen-Helpman

De Ark

De Protestantse kerk van Groningen Helpman was een geloofsgemeenschap die kerkte in het kerkgebouw De Ark Haydnlaan 46 in Groningen. Het gebouw kent een kerkzaal met een goede akoestiek met een orgel en een vleugel die beide worden ingezet voor de begeleiding van de gemeentezang.  Chris van Bruggen was in 2021 60 jaar organist van deze kerk.

Helaas is De Ark verkocht aan zorgorganisatie ZINN. Lang leve het bestuurlijk (on)vermogen van de PKN kerk in Groningen. Er mogen geen kerkdiensten meer worden gehouden maar gelukkig heeft het Verbeekfonds het initiatief genomen de kerk iedere maand een keer te huren voor een liedviering.

Het Arkkoor dat –vanwege de leeftijd van de leden- niet op een avond  repeteert  maar op een middag blijft bestaan.

Het repertoire is alles behalve oud. Vele nieuwe teksten van hedendaagse tekstdichters worden graag en goed gezongen. Chris van Bruggen is cantor van dit koor en is betrokken bij de liturgische vormgeving van diensten.

Het orgel

Het orgel van De Ark is door Mense Ruiter gerestaureerd. Ook het uiterlijk is veranderd door toevoeging van een bovenkant die zorgt dat geen ongerechtigheden in het orgel kunnen vallen bij bijvoorbeeld het vervangen van de lampen in de kerkzaal.


Foto orgel

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

28.03 | 19:57
Mijn voorpagina heeft ontvangen 11
25.08 | 10:33
Muziek te koop heeft ontvangen 4
12.02 | 21:44
Pepergasthuiskerk heeft ontvangen 1
23.11 | 22:53
Voor wie gedenken heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk