De Ark

De Ark Groningen-Helpman

De Ark

De Protestantse kerk van Groningen Helpman is een geloofsgemeenschap die iedere eerste zondag van de maand kerkt in het kerkgebouw De Ark Haydnlaan 46 in Groningen. Het kerkgebouw kent een kerkzaal met een goede akoestiek met een orgel en een vleugel die beide worden ingezet voor de begeleiding van de gemeentezang.  Chris van Bruggen is dit jaar 55 jaar organist van deze kerk en is 10 jaar geleden begonnen met de stichting van het Arkkoor.

Dit koor dat –vanwege de leeftijd van de leden- niet op een avond  repeteert  maar op een middag, is iedere maand betrokken bij de liturgische vormgeving van de kerkdienst.

Het repertoire is alles behalve oud. Vele nieuwe teksten van hedendaagse tekstdichters worden graag en goed gezongen. Chris van Bruggen is cantor van dit koor en is betrokken bij de liturgische vormgeving van diensten.

Het orgel

Het orgel van De Ark is door Mense Ruiter gerestaureerd. Ook het uiterlijk is veranderd door toevoeging van een bovenkant die zorgt dat geen ongerechtigheden in het orgel kunnen vallen bij bijvoorbeeld het vervangen van de lampen in de kerkzaal.


Foto orgel

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

19.02 | 22:32

Stuur een mailtje naar mijn privemail
chrvbruggen@hetnet.nl voor nadere informatie

...
19.02 | 20:13

Goedenavond Chris.
Waar kan ik de meerstemmige koorversie van het lied ‘Om te komen tot onszelf’ bestellen?

...
04.11 | 17:30

Hallo Chris,

Het was zoals gezegd mooi in de Ark gisteren. De actus tragicus speelde jullie in mijn oren perfect! Heb je werk opgenomen? Groet,

Gijsbert Smit

...
10.03 | 21:34

sdantuma@msn.com.
Alvast bedankt

...
Je vindt deze pagina leuk