Oecumenische Vieringen Groningen

Pepergasthuiskerk

Deze kerkgemeenschap is in 1991 ontstaan in de binnenstad van Groningen. In de liturgie van deze gemeenschap is ruimte voor eigentijds taalgebruik in zowel woord als lied. In de vieringen wordt veel en gevarieerd gezongen, ondersteund en gestimuleerd door een vrijwilligerszanggroep of het vaste koor. Chris van Bruggen is betrokken geweest bij de stichting van deze gemeenschap en heeft er ongeveer 25 jaar gewerkt.

Liederen van onder andere Huub Oosterhuis, Marijke de Bruijne, Herman Verbeek en vele andere hedendaagse dichters zijn een bron waaruit de gemeenschap graag put.

Ook de diverse oratoria (zie aparte bladzijde), die gecomponeerd zijn door het muzikale team van de Pepergasthuiskerk (Peter Rippen, Anneke van der Heide en Chris van Bruggen) op teksten van Marijke de Bruijne, Michaƫl Steehouder en Margryt Poortstra, vonden hun oorsprong in de diensten.

Orgel Pepergasthuiskerk

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.04 | 10:00

Was jij niet in dienst van de bank op Hereweg?
Stuur maar een mailtje naar mijn privemail chrvbruggen@hetnet.nl

...
05.04 | 23:39

Hallo Chris,
We hebben elkaar vaak ontmoet in Helpman De Ark. Je hebt nog een improvisatie voor mij gespeeld oPs.42. Ik was destijds vz van de diaconie in H.

...
03.07 | 17:05

stuur mij een mailtje chrvbruggen@hetnet.nl
Dak kan u het materiaal toezenden

...
03.07 | 16:12

Goedendag,
Weet u ook waar de bladmuziek van 'Er is een woord' (Lied van het lied) te verkrijgen is? De link op Kerkliedwiki werkt helaas niet

...
Je vindt deze pagina leuk